kies de tent die perfect bij je past!

het glamping en camping assortiment van Forest To Plate:

In deze blog gidsen we je door ons assortiment tenten. Waarvoor is welk type tent geschikt, bij welke soort kampeerder past ze, wat zijn de verschillen in budget en kwaliteit… We beschrijven zowel een eenvoudig instapmodel als onze meest luxueuze en duurzame tenten, geschikt om de meest extreme omstandigheden te trotseren. We weten zeker dat er ook voor jou een perfecte kampeertent te vinden valt. Let wel: dit zijn allemaal ‘ruimere’ modellen, geschikt om met vrienden/familie/gasten te kamperen, op schitterende locaties, maar ook gewoon in je eigen tuin. Enkele modellen zijn zelfs perfect inzetbaar als verhuurbare B&B oplossing in een zogenaamd glamping concept. Geen van de tenten in deze blog is echter licht genoeg om mee op trektocht te nemen. Bij elk model passen natuurlijk ontelbare leuke accessoires zoals verlichting, slaapgerei en meubilair, hiervoor verwijzen we je graag naar onze webshop

Knap design voor een budgetvriendelijke prijs: de Indiana reeks van Grand Canyon

indiana grand canyon bell tent

Deze mooie tenten van het Deense outdoormerk Grand Canyon zijn ontworpen naar voorbeeld van het bekende ‘bell’ tent ontwerp. Dit komt neer op een tipi, maar dan met extra frame voor de deur en opstaande zijwanden. Zo ontstaat een tent die even robuust en windbestendig is als een tipi, maar toch wat meer ruimte biedt aan de binnenkant. We raden deze tenten aan voor occasioneel gebruik, bijvoorbeeld korte kampeertrips bij goed weer. Ook in de tuin is de Indiana, verkrijgbaar in twee groottes en kleuren, een echte eyecatcher! De Indiana 8 (in zand- of olijfkleur) heb je al voor 299 EUR!

Een bell tent met polykatoenen tentdoek: mooi evenwicht tussen budget en duurzaamheid

bell tent sibley mondel

Een zeer gelijkaardige tent aan het gerenommeerde Sibley model van CanvasCamp (bij ons kan je de ‘Ultimate’ versie aankopen), maar dan uitgevoerd in een mix van polyester en katoen in plaats van 100% katoen. De tent ademt daardoor iets minder snel, maar is wel erg snel droog, extreem duurzaam en schimmelbestendig. Bij Forest To Plate zijn deze glamping tenten dan ook in hogere oplages beschikbaar voor verhuur of organisatie van evenementen. Contacteer ons voor een offerte op maat. Met een prijs van 799 EUR voor de tent met diameter 5 meter houdt dit model mooi het midden tussen betaalbaarheid en duurzaamheid. 

Stralende katoenen tenten van Nordisk: kwaliteit uit Denemarken

nordisk katoenen tent

Van het Deense merk Nordisk is Forest To Plate fiere verdeler, niet alleen voor hun katoenen outdoor tenten, ook van hun kwaliteitsvol kampeermateriaal. De laatste jaren is hun ‘Legacy’ concept echter dé eyecatcher: kamperen, back to the roots, met respect voor de natuur en elkaar. Het beste voorbeeld zijn de Alfheim tipi’s. Eenvoudig op te stellen en te verplaatsen, duurzaam en esthetisch. Ontdek ons assortiment van Nordisk hier, en aarzel niet om ons te contacteren in verband met andere modellen of accessoires. 

Trendy design met een gala aan features: de Autentic bell tenten

autentic bell tent

Mooier dan dit wordt het niet: de aardse kleuren van onze Autentic bell tenten blenden prachtig met iedere omgeving maar staan steevast in the picture op elk event. Ontworpen in België en duurzaam vervaardigd door professionals. Deze bell tenten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren. Met een prijs van 1595 EUR voor de 4.4 meter diameter behoren deze tenten tot een duurder segment op de tentenmarkt. Je krijgt de investering echter meteen terug in slijtvastheid en details die het kamperen ontzettend fijn maken!

Tentipi: onverwoestbare Zweedse traditie, geschikt voor ieder avontuur

tentipi tent forest to plate

De absolute topper in het assortiment van Forest To Plate: de Tentipi Safir tenten. Safir is de meest robuuste reeks gemaakt door dit Zweedse merk. In België nog een nobele onbekende, maar wel verkrijgbaar bij Forest To Plate, rechtstreeks uit Zweden ingevoerd. Wij helpen je ook bij het maken van de juiste keuze en service na verkoop indien nodig. Een tipi ontwerp staat garant voor bestendigheid tegen enorme belasting door wind, regen en sneeuw. De tenten van Tentipi zijn dan ook uitstekend geschikt voor gebruik het hele jaar door, in alle seizoenen en weersomstandigheden.

Specifieke vragen of hulp nodig? Contacteer ons! 

Vorige
Vorige

13 wilde eetbare planten die je nu kan gaan oogsten (einde winter)

Volgende
Volgende

Trekkershut: trek door de Viroinvallei naar je overnachtingsplek